SCIP voor gemeenten

In de huidige tijd, liggen er bij lokale overheden grote uitdagingen, variërend van het behoud van kennis, beperkt budget en scherpe klimaatdoelstellingen.

De wens naar standaarden en integraal beheer neemt toe. Maar waar moet ik beginnen?

Iedere leverancier gebruikt eigen software om haar werkproces te ondersteunen. Hierdoor ontstaat er een enorme diversiteit aan directe koppelingen, die het niet overzichtelijk maken richting integraal beheer.

Waarom SCIP?

Het beheer van de openbare ruimte bestaat uit verschillende vakdisciplines (verlichting, wegen, riolering, bomen, etc) waarbinnen allerlei werkprocessen (ontwerp, aanleg, plannen, inspectie, onderhoud, etc) worden uitgevoerd door partijen met vaak diverse applicaties.

De voordelen op een rij

Informatie Manager

  • “Eenmalig koppelen, meervoudig inzetten”. Slechts onderhoud op 1 koppeling i.p.v. onderhoud op iedere (API)koppelingen per individuele leverancier
  • Eén plek voor al je leveranciers om mee te verbinden en één plek om zelf alle data van de openbare ruimte op te halen, inclusief inzicht in alle koppelingen, afhankelijkheden van applicaties en een dashboard om uitwisselproblemen bij de bron te herleiden.
  • Vrijheid om gemakkelijk(er) van leverancier te wisselen via bestaande API-koppeling op SCIP
  • SCIP maakt het aansluiten van API’s leuk, overzichtelijk, veilig en faciliteert gemeenten om meer te werken volgens de Common Ground-gedachte
  • Gemeenten moeten aan gaan sluiten op de SOR: werken en afdwingen van standaarden (IMBOR, GWSW etc.) is daarin essentieel, SCIP regelt dat voor je

Beheerder Gebied

  • Een integraal, samenhangend beeld van de openbare ruimte door data uit verschillende systemen samen te brengen
  • SCIP faciliteert de adoptie van innovaties voor gemeenten, door het brengen van inspirerende nieuwe toepassingen en leveranciers

Beheerder Vakdiscipline

  • Vanaf ontwerp, revisie en aanleg tot inspectie, planning en uitvoering: sluit alle werkprocessen binnen je vakdiscipline op elkaar aan, zodat jij actuele en betrouwbare data kan gebruiken voor je werk.
  • Al je toeleveranciers kunnen werken in hun eigen applicaties, SCIP zorgt voor de aansluiting en eventuele ontsluiting in jouw eigen (beheer) systeem.